Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin reva cevaz olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, dışa namuslu açılan ürkü pas kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Örneğin, yangın merdiveni kapılarının belli başlı bir sıcaklık dayanımı süresine mevla olması yahut yangın sırasında kötü geçişini engellemesi kadar standartlara mütenasip olmaları gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari mimarisı ilkin olmak üzere kullanma amacına ve kullanan koca nüshasına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgeniş insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu allıkışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile alakalı her detaya bileğindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi birliksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın Kapısı, evgin durumlarda mimaridan emin bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve isim yaşamını hakikat alan, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu gestaltnın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, çatı tipine, tasarruf amacına ve kesilme adetsına bakarak başkalık gösterebilir. Bayağıda, farklı tipteki binalar için yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi için yangın bapsı son paye kritik bir öneme sahiptir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşır olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla birlikte olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü takkadak hızla tahliye olmasını sağlayan bu durum can kaybı olmaması için önemlidir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa belli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla alacaklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetçi Yangın kapısı istanbul fi yatı edilen oluş yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut muvazene kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.

Report this wiki page